Scott’s Hall

This extension was designed to add another layer of history to a fine period home that has been extensively refurbished over the years. A quiet, yet confident, new addition to sit comfortably alongside its much older brother.

A period property of early origins, Scott’s Hall resides in extensive mature grounds that contain numerous outbuildings, orchards, paddocks and a vineyard. TaylorHare obtained planning consent to re-order the existing kitchen and refurbish and extend the existing stable block to link it to the house.

A glazed walkway on one side of the link wraps around and opens onto a new courtyard garden. The new 150sqm extension comprises an orangery, 2 further bedrooms, a separate lounge/kitchen and a gym. Visually, the design seeks to maintain subservience to the main house, whilst still allowing it to feel spacious.

This is a ‘quiet’ development, with the contemporary additions referencing local vernacular in their form, but in their materiality are well-considered, high quality and confident pieces of architecture. Crisp, refined detailing enhances what could be seen as a simple single storey addition into one of quiet refinement and elegance, which as a whole compliments and transforms the exterior, interior and grounds of the original house.

Type:Private Houses Client:Undisclosed Location:Ashford, Kent Size:150 sqm Budget:Confidential Status:Planning Consent Granted